E-közigazgatási Szabad Szoftver Kompetencia Központ – Tudástár

szszkkTUDÁSTÁR

“Tanulmányok, összefoglalók: Ezen az oldalon a kompetencia központ által a szabad licencekről, a szabad szoftverek hazai és nemzetközi felhasználásáról készített tanulmányok olvashatók. Bemutatjuk a szabad licenceket, a szabad szoftverek technológiai jellemzőit, használatuk gazdasági jelentőségét, valamint a magyar közszférában való felhasználásukra tett eddigi erőfeszítéseket, illetve stratégiákat.

Esettanulmányok: Ezen az oldalon szabad szoftverek vállalati, valamint európai uniós és EU-n kívüli kormányzati bevezetéséről és használatáról készült, a tapasztalatokat összegző esettanulmányokat gyűjtöttünk össze.

Saját oktatási anyagok: Ezen az oldalon a központ készülő szabad szoftveres oktatási anyagait ismertetjük, illetve itt lesznek hozzáférhetők az elkészült művek.

Külső oktatási anyagok: Ezen az oldalon a már korábban elkészült, az elsősorban az érettségihez, ECDL-vizsgához szükséges informatikai ismeretek szabad szoftvereken történő oktatásában használható tananyagokat, háttéranyagokat, útmutatókat találja.

Külső magyar tanulmányok: Összegyűjtöttük azokat a magyar nyelvű tanulmányokat, amelyek a szabad szoftverek magyarországi bevezetésének lehetőségeit, hatásait, az elérhető előnyöket vizsgálták, illetve magához a bevezetéshez adnak tanácsokat.

Idegen nyelvű tanulmányok: Összegyűjtöttük a hasznosabb idegen nyelvű leírásokat és tanulmányokat, hogy az érdeklődők láthassák más szakértők, kormányzatok és cégek véleményét a szabad szoftverekről, azok bevezethetőségéről és a migrációs megoldásokról.” – forrás: http://szabadszoftver.kormany.hu/tanulmanyok-tudastar/